Nieuwe blaasinstrumenten

De muzikanten van Drum- & Showband Dice Musica ’83 uit Ter Aar namen zaterdag 24 oktober 2020 nieuwe blaasinstrumenten in gebruik. De Ter Aarse vereniging had al een tijdje de wens om de trompetten te vervangen. Uiteindelijk is er besloten om alle blaasinstrumenten te vervangen. Na het houden van een aantal acties en het aanschrijven van fondsen, was het zaterdag 24 oktober 2020 eindelijk zover dat de nieuwe instrumenten in ontvangst konden worden genomen. 

De instrumenten konden worden aangeschaft door donaties van drie fondsen. Het Prins Bernhard Cultuur Fonds deed een donatie van € 6.500,-. Dit fonds ondersteunt cultuur, natuur en wetenschap in Nederland met financiële bijdragen. Jaarlijks ondersteunen zij meer dan 3.500 projecten. Fonds Alphen doneerde € 4.000,-. Dit fonds is ontstaan doordat de Bondsspaarbank zich in 1994 aansloot bij het bank- en verzekeringsconcern Fortis (v/h VSB Groep). Als gevolg van deze samenwerking kwam de Stichting Bondsspaarbank in het bezit van een aanzienlijk kapitaal. Dit kapitaal komt al jaren ten goede aan de samenleving van Alphen aan den Rijn en omstreken. De laatste donatie is van St. Leefomgeving Schiphol. Zij doneerden € 4.956,- specifiek bestemd voor de aanschaf van nieuwe kornetten. Dit fonds ondersteunt aanvullende voorzieningen om de leefbaarheid rondom Schiphol te verbeteren of in stand te houden. 

Wethouder Gerben van Duin van de gemeente Nieuwkoop had de eer om de nieuwe instrumenten uit te mogen reiken. Hij refereerde aan het feit dat cultuur en sport heel belangrijk is voor de mens en samenleving. Zeker in deze gekke tijden is het samen muziek kunnen maken extra belangrijk. Samen muziek maken doet veel met het menselijk brein. Het geheugen verbetert en het probleemoplossend vermogen wordt ontwikkeld. 

Na deze woorden reikte de wethouder één voor één de nieuwe instrumenten uit. Daarna mocht hij een nummer dirigeren en als een ware maestro nam hij de leiding. Voorzitter en tambour-maître Gert van der Ster kreeg uit handen van de wethouder een nieuwe tambour-maître stok. De stok is op maat gemaakt en bovenop de bol prijkt het vosje van de voormalige gemeente Ter Aar. Het vosje is ook terug te vinden op het uniform en verwerkt in het logo van de vereniging. 

Als  laatste werd Michel Guldenmundt door de voorzitter van Dice Musica geïnstalleerd als nieuwe dirigent. Michel is een bekende in de drumfanfare wereld en heeft al jarenlange ervaring bij diverse verenigingen. 

Wil jij ook samen muziek maken en op zo’n mooi nieuw instrument spelen? Neem dan contact op met het secretariaat.