Organisatie

Op 2 mei 1983 werd in Ter Aar de Drum- & Showband Dice Musica ’83 opgericht. De naam van de vereniging betekend “iets doen met muziek”. In de beginjaren speelde men op signaaltrompetten en was er een slagwerkgroep. In de loop der jaren is de bezetting veranderd naar een volwaardige drumfanfare bezetting. 

Sinds 1997 organiseert de Drum- & Showband Dice Musica ’83 jaarlijks een taptoe. In de beginjaren werd dit gehouden in Sporthal de Vlinder. Altijd verzekerd van goed ‘weer’, maar door het groeiende bezoekersaantal werd dit te krap. In 2005 werd de overstap gemaakt naar het Lindenplein in Ter Aar, een plein wat omringd wordt door winkels, appartementen en nieuwbouw. Vanaf 2005 groeit het bezoekersaantal explosief. Hierom wordt er een tribune geplaatst om al het aanwezige publiek een zitplaats te kunnen aanbieden. Ondanks dat moeten velen genoegen nemen met een staanplaats.

Taptoe Ter Aar is eenvoudig van opzet, maar groot van impact. Het is een van de vooraanstaande evenementen op muzikaal gebied in de regio.

Zodra u het taptoeterrein betreedt en/of deelneemt aan één van onze activiteiten, gaat u akkoord dat eventueel gemaakt beeldmateriaal via onze sociale media kanalen en via onze website getoond mogen worden. Bezwaren kunt u schriftelijk indienen en zullen na het evenement in behandeling worden genomen.